Rezart Ajazi: Kistet në vezore, shkaqet, simptomat e para dhe trajtimi

1600

INTERVISTË/ Flet mjeku gjinekolog Rezart Ajazi; kistet mund të çojnë në infertilitetin e femrës

Të qenit femër ka dhe riskun e vet. Shpesh femrat preken nga patologji të ndryshme, një ndër ‘to është dhe shfaqja e kisteve në vezore, të cilat mund të paraqiten në cilëndo moshë, por më së shpeshti janë në periudhën e riprodhimit dhe janë të rralla pas menopauzës. Lidhur me kistet, shfaqen e tyre dhe pasojat që lënë në shëndetin e femrave flet më gjerë për gazetën “Telegraf”, mjeku gjinekolog Rezart Ajazi, materniteti “Koço Glozheni”, Tiranë.

Çfarë janë kistet në vezore?    

 – Emri kist vjen nga latinishtja (ciste). Kistet në vezore janë formacione. Kistet novare janë ndryshime që pëson struktura ovariale të karakterit patologjik. Pra, ndryshime patologjike të novareve, të cilat mund të kenë shkaqe dhe pasoja të ndryshme për organizmin e pacientes në rastet kur ato diagnostikohen.

Nga se shkaktohen këto kiste?   

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf