Ndërlikimet e diabetit të sheqerit

299

INTERVISTË/ Prof. Dr. Feçor Agaçi: Vdekshmëria e të sëmurëve me këto ndërlikime është mjaft e lartë

Diabeti i sheqerit është një sëmundje që prek një pjesë të madhe të popullsisë. Ai ka shkaktarë të ndryshëm dhe shenja të ndryshme. Diabeti i sheqerit ka disa ndërlikime disa prej, të cilat mund të shkaktojnë dhe vdekjen.

 Cilat janë ndërlikimet e diabetit të sheqerit, sa lloje i kemi ato?

Diabeti i sheqerit në qoftë se nuk do të shkaktonte ndërlikime do të ishte sëmundje e lehtë. Janë pikërisht ndërlikimet e diabetit të sheqerit, ato që i invalidizojnë të sëmurët me diabet sheqeri apo i çojnë në vdekje të parakohshme. Duke u bazuar në kohën e shfaqjes dhe në ecurinë e tyre ndërlikimet e diabetit ndahen në dy grupe të mëdha: Akute dhe kronike.

 …

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf