Këshilla për të mbajtur nën kontroll sëmundjet e gjakut

291

HEKURI/ Shkaqet kryesore të shfaqjes së sëmundjes janë alkoolizmi kronik, barnat dhe defektet gjenetike

Mungesa e hekurit është shkaku më i shpeshtë i anemisë, madje ajo shfaqjet më e shpeshte tek femrat dhe kjo për shkak të menstruacioneve (që natyrisht shoqërohen me humbje gjaku dhe me humbje hekuri). Në moshat e thyera, anemia nga mungesa e hekurit ka shumë mundësi të jetë pasojë e kancerit në gjak, ndërkohë që tek fëmijët mundet që mungesa e hekurit të jetë pasojë e sasisë të pamjaftueshme në dietë.
Shenjat

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf