Perimet antitumorale për gjirin, prostatën dhe zorrët

435
Sigal

KËSHILLA/ Konsumoni sa më shumë sallatat, domatet, specat, trangujt dhe të gjitha perimet bishtajore dhe jobishtajore

Në këto përfshihen perimet që ndahen në: sallatat, perimet bishtajore, perimet jobishtajore, perimet me fitoncide si dhe erëzat e çajrat. Perimet, për të përballuar insektet, bakteret dhe myket e tokës, ku rriten, prodhojnë lëndë mbrojtëse (midis tyre vitamina dhe antibiotikë) dhe lëndë antitumorale, me të cilat asgjësojnë mikroorganizmat dhe neutralizojnë helmet. Këto lëndë, të cilat janë shumë të dobishme edhe për shëndetin e njeriut, gjenden me shumicë në lëngjet dhe sidomos në lëkurën e perimeve.
Sallatat

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf