Ja cilat janë sëmundjet që infektojnë valvulat e zemrës

719

Kujdes! Luftoni faktorët e riskut si, tensioni i lartë, diabeti, përdorimi i alkoolit, duhani, kolesteroli i lartë

Veset e zemrës, janë ato që e sëmurin zemrën që në moshë të re, por kujdesi që duhet të tregojnë mjeku i shkollës dhe mjeku i familjes mund të parandalojë pasojat e mëtejshme. Dëmtimet që sjellin sëmundjet si, reumatizma, bajamet, dhëmbët e prishur, tensioni i lartë apo dhe yndyrat në gjak, çojnë në gjendje akute. Por për këto vese të zemrës, për mjekimin në të gjitha rastet, kur reumatizma, bajamet dhe dhëmbët dëmtojnë zemrën apo dhe rastin që shkaktojnë infeksion të shtresës së brendshme të zemrës, i shpjegojmë në materialin e mëposhtëm.

Veset e zemrës, dëmtimet valvulare si ato mitale dhe ortale, kujdesi dhe profilaksia e tyre

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf