Diabeti, si ta kemi nën kontroll dhe ta trajtojmë atë

348

Njerëzit me diabetin e tipit 1 që marrin ilaçet hipoglicemike orale, duhet të monitorojnë vazhdimisht nivelin e sheqerit në gjak

Synimet për kontrollin e sheqerit në gjak

Kontrolli i nivelit të sheqerit tuaj në gjak varet nga shumë faktorë, duke përfshirë diabetin  e tipit 1 ose 2, moshën tuaj, shëndetin e përgjithshëm, sistemin e suportit social dhe preferencat personale. Është e rëndësishme që njerëzit me diabet të stabilizojnë nivelin e sheqerit në gjakun e tyre. Ajo që është përcaktuar si nivel “i pranueshëm” i sheqerit në gjak, mund të ndryshojë pak, si një rregull i përgjithshëm i gishtit të madh, niveli i glukozës në gjak ( në gjendje esëll) duhet të jetë më pak se 6.0 mmol/L, ndërkohë që nivelet jo esëll duhet të jenë 4-8 mmol/L. Është treguar që mbajtja e nivelit të glukozës në gjak sa më shumë të jetë e mundur në normalitet redukton rrezikun e komplikacioneve afatgjata të diabetit.

Insulina

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf