Çfarë është cisti në veshka, si shkaktohet, simptomat dhe mjekimi

1628

Mosha mund ta shtojë rrezikun, sepse rreth 1/3 e njerëzve me moshë mbi 70-vjeçare kanë një cist në veshka

Një cist i thjeshtë i veshkave është një qese e rrumbullakët, një ind me mur të hollë ose një xhep i mbyllur që zakonisht është i mbushur me lëng.

Shkaktarët

Ende nuk janë të njohur mirë shkaktarët e cisteve të thjeshta të veshkave, por mendohet se këto ciste nuk janë trashëguese. Mosha mund ta shtojë rrezikun, sepse rreth një e treta e njerëzve me moshë mbi 70-vjeçare kanë së paku një cist të thjeshtë të veshkave. Po ashtu, edhe madhësia e tyre mund të rritet me moshën.

Simptomat

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf