Rama takon homologun kinez “Lehtësi për investimet tuaja”

133

Kina ka premtuar bashkëpunim më të ngushtë me Shqipërinë. Në takim me homologun e tij kinez, kryeministri Edi Rama ka marrë garancinë e Pekinit për të ndërtuar një autostradë që lidh Shqipërinë dhe Maqedoninë. Duke përshëndetur miqësinë tradicionale me Shqipërinë kryeministri kinez Li Keqiang e cilësoi këtë takim si një mundësi për përmirësimin e shkëmbimeve të nivelit të lartë dhe për të promovuar bashkëpunimin në të gjitha fushat. Ai tha se Kina dhe Shqipëria plotësojnë njëri-tjetrin ekonomikisht dhe kanë shanse të mira për bashkëpunuar në sektorin e energjis, në bujqësi dhe infrastrukturë. Kina ka premtuar bashkëpunim më të ngushtë me Shqipërinë. Në takim me homologun e tij kinez, kryeministri Edi Rama ka marrë garancinë e Pekinit për të ndërtuar një autostradë që lidh Shqipërinë dhe Maqedoninë. Duke përshëndetur miqësinë tradicionale me Shqipërinë kryeministri kinez Li Keqiang e cilësoi këtë takim si një mundësi për përmirësimin e shkëmbimeve të nivelit të lartë dhe për të promovuar bashkëpunimin në të gjitha fushat. Ai tha se Kina dhe Shqipëria plotësojnë njëri-tjetrin ekonomikisht dhe kanë shanse të mira për bashkëpunuar në sektorin e energjisë, në bujqësi dhe infrastrukturë. Kina është e gatshme të importojë produkteve bujqësore dhe minerare nga Shqipëria për të mbështetur ndërmarrjet kineze si ata angazhohen në zhvillimin e infrastrukturës në Shqipëri. “Kina dhe Shqipëria do të punojë për të bërë përparime në projekte të mëdha, duke nxitur ndërtimin e autostradës që lidh Shqipërinë dhe Maqedoninë në mënyrë të veçantë,” tha Li. Rama tha se të dy vendet kanë gëzuar marrëdhënie të shëndosha, duke shprehur gatishmërinë për të thelluar miqësinë tradicionale dhe zgjerimin e bashkëpunimit me Kinën. Ai përshëndeti investime nga sipërmarrësit e shumtë kinezë në Shqipëri, duke thënë se vendi do të ndihmojë në lehtësimin e transaksioneve të tilla.