Pal Mëlyshi, agjenti me pseudonimin “Furtuna”, që u dekorua si “Hero i Popullit”, 6 vjet pasi ishte shpallur tradhtar

748

Albana Mëlyshi Lifshin, zbardh të vërtetën e vrasjes së dajës së saj, Pal Mëlyshit dhe si u trajtua ai në tre epoka të ndryshme

Pal Mëlyshi është lindur më 1927-n dhe është vrarë më 12 prill 1950. Ai ishte  ushtarak pjesëmarrës i Luftës së Dytë Botërore, dhe “Hero i Popullit”. Partizan me çetën e Mirditës. I anëtarësuar në Partinë Komuniste të Shqipërisë më 1945. Pal Mëlyshi, me pseudonimin “Furtuna”, ishte një nga agjentët më të mirë të Sigurimit të Shtetit. Ai ishte një komunist i flaktë, edhe pse babai i tij ishte detyruar të arratisej sepse nuk i përkrahte idetë komuniste. Pali u fut në Sigurim, në shtator të vitit 1949 dhe qëndroi deri sa u vra në vitin 1950. Po kush ishte realisht, Pal Mëlyshi dhe si u bë ai agjent i Sigurimit të Shtetit. Çfarë ndodhi pas vrasjes së Bardhok Bibës. Si u realizua inskenimi i arratisjes dhe mitizimi nëpërmjet një plagosje të sajuar nga Dr. Ibrahim Dervishi. Si u vra, pasi qëlloi mbi gjithë bandën ku ishte infiltruar dhe si u zhvarros po atë natë fshehtas në Rrëshen. Pse u ruajt sekreti i faktit se ai ishte…

Për më tepër lexoni në brendësi të Telegraf