Arben Malaj u përgjigjet deputetëve të PS që duan ta shkarkojnë

490

Ish ministri socialist dhe anëtari i Bordit të Bankës së Shqipërisë Arben Malaj u është përgjigjur me një shenim në rrjetin e tij social deputetëve socialistë që duan të shkarkojnë.

Nje sqarim per kolegët dhe dashamirësit lidhur me këtë njoftimin ne Ballkan Web.

E para dhe thelbësorja – vendit tim I kam shërbyer në çdo kohë me integritet të lartë, profesionalzem të thellë dhe dashuri të madhe.

2. Të treja këto vertetetohen gjatë përvojës 32 vjeçare në çdo angazhim, akademik, shoqërore dhe politik.

3. Ju kam paralajmëruar që u bënë përpjekje maksimale për të mos më rizgjedhur.

Për interesat dhe emrat konkretë do të flas fillimisht në procesin e ballafaqimit parlamentar.

4. Në respekt të institucionit të Bankës së Shqipërisë nuk do të bëj asnjë deklaratë specifike përpara nisjes së ballafaqimit institucional.

5. Gjithë shqetësimet e mia për sfidat e Bankës së Shqipërisë që nga vetingu për babkiret miliardere të i çuan kredite jo përformuese të vendit deri ne 50% të totalit, me lartë se në çdo vend tjetër dhe debatet për këtë në Bord janë të gjithë të dokumentuara në proces verbalet e mbledhjeve të Bordit.

6. Kërcënimet paralajmëruese mi ka derguar Taulant Balla pas mos pranimt të ndërhyrje së tij edhe me SMS me rekomandime partiake në proceset përzgjedhjes në Bordin e Bankës së Shqipërisë. Shqetësimi është i protokolluar në mbledhjen e Bordit të BSh.

7. Fakti që pas shkarkimit nga Erdogan të Guvernatorit të Bankës së Turqisë, ky mund të rast i dytë që maxhorancat e gjithë pushteteshme shkarkojnë një anëtar Bordi të Bankës Qendrore,

Vetëm profesionalisht me trishton.

8. Veprimi I tyre është i pastër politik, sepse shkeljet etike materializohet me cënim të reputacionit apo eficencës së Bankes së Shqipërisë gjë që sipas vleresimeve edhe të institucioneve ndërkombetare por edhe në mbledhjen e Bordit pas mandatin të ri,( mandatin e parë ishte zvendesues rreth dy vite) nuk ka asnjë shqetesim të shprehur ndaj meje për shkelje etike. Mbledhje e fundit ishte në 3 Korrik 2019.

9. Sfidën e integriteti dhe profesionalizmit e kam përherë të fituar edhe gjyqin partizan e kam të fituar moralisht, do ta fitoj edhe në rrugë gjyqësore po pagat dhe penalitetet 7 vjeçare kush do ti paguaj 28 deputetët apo taksapaguesit shqiptarë?

Ky është thelbi i shqetësimit profesional.

Padia do të jetë individuale për çdo abuzues me statusin e deputetit, I këshilloj të kërkojnë assistance juridike përpara se të shpifin.

E fundit por me rëndesishme koleget në PS e dinë shumë mirë që midis lirisë dhe karrikeve kam zgjedhur dhe do të zgjedh lirine, sepse pa të nuk i shërbej dot vendit tim.

Ditë të mbarë, Arbeni