Dora e njeriut është ajo që shpesh e privon natyrën nga zhvillimi, pavarësisht nga efekti që ndodh në mjedis.

Sidoqoftë, në Kinë ekziston një qytet fantazëm i quajtur Houtowan ku Natyra mori kontrollin dhe pushtoi atë që dikur ishte një fshat peshkimi.

Fshati i mbuluar nga gjelbërimi ishte një bashkësi e begatë e peshkatarëve.

Por problemet për të hyrë në vend, do të nënkuptonin fillimin e fundit të këtij qyteti.

Kjo për shkak të valëve të forta që goditën bregdetin e këtij fshati ishull dhe e bënë të vështirë e të komplikuar ardhjen e anijeve të vogla.

Në këtë mënyrë, pak a shumë ishulli u braktis, derisa nuk kishte një banor të vetëm.

Fshati i largët ka tërhequr kohët e fundit shumë turistë, të cilët duan të shëtisin në fshatin e gjelbëruar.

Houtouwan është një nga 400 fshatrat që përbëjnë Ishujt Shengsi në lindje të provincës Zhejiang të Kinës.

Fshati i largët u braktis në fillim të viteve 1990 dhe vetëm në 2015 ai u ri-zbulua duke u bërë një atraksion turistik.