Shqipëria, gjatë 19 muajve të bombardimeve nga avionët britanikë dhe reagimi i Enverit

232

Çfarë ndodhi nga prilli i vitit 1943 deri në nëntor 1944-s. Kush janë 46 ushtarakët britanikë që dhanë jetën për çlirimin e Shqipërisë

Kanë kaluar rreth 70 vjet nga koha kur aleatët britanikë zbarkuan në Shqipëri për të ndihmuar vendin tonë, të çlirohej sa më shpejt nga pushtuesit gjermanë. Pas luftës, fitorja e përbashkët e popujve u shoqërua me keqkuptime udhëheqësish komunistë, të cilët nuk ditën kurrë të ishin mirënjohës ndaj vendeve aleate. Kështu që, Enver Hoxha në librin e tij, “Rreziku anglo-amerikan ndaj Shqipërisë”, nuk tha kurrë “Faleminderit” ndaj britanikëve, por populli shqiptar, i qëndroi kurdoherë mirënjohës atyre që na ndihmuan sadopak që të mbërrinim tek liria.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf