Ditari i Bedri Spahiut/Fjalët e fundit të kunatit të Enver Hoxhës: Tradhtarët vriten pas shpine

486

Ditari i Bedri Spahiut: Si e dënova me vdekje Bahri Omarin, lotët e motrës së Enverit dhe vizita e Nexhmijes për ngushëllim

  Bahri Omari u dënua në një gjyq special, në fund të vitit 1945, së bashku me 59 të tjerë, por grupi që u gjykua në ato tre ditë përbëhej nga 10 vetë. Sipas urdhrit të Enver Hoxhës, kryetar i procesit të jashtëzakonshëm, u caktua Koçi Xoxe dhe prokuror i tij, Bedri Spahiu. 17 prej tyre u dënuan me vdekje dhe i pari midis këtyre të dënuarve ishte Bahri Omari. Ndërkaq, 41 prej tyre u dënuan me burgim të përjetshëm dhe vetëm dy persona u liruan. Gjyqi nisi që në mëngjes dhe vazhdoi deri vonë tek ndërtesa e Teatrit Kombëtar. Pastaj vazhdoi edhe tri ditë të tjera. Dhe Bahri Omari mbajti një qëndrim tepër fisnik gjatë atij gjyqi.

 Pse akuzohej Bahri Omari

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf