‘Tiranë 2019, Prishtinë 1981’/ Shkopinj gome dhe gaz lotsjellës, qeveria si serbët mbi Kosovë

237

Pamjet e rënda nga dhuna policore ndaj banorëve të “Astirit” janë publikuar në rrjete sociale sot.

Disa me fraktura të rënda e thyerje, e të tjerë të gjakosur, shkopi i gomës dhe gazi lotsjellës i ‘të fortëve’ nuk kurseu askënd…

Nxitur nga skenat e mëngjesit të sotëm, në rrjetet sociale po qarkullojnë disa meme që ilustrojnë dhunën shtetërore ndaj banorëve, duke e krahasuar me dhunën serbe ndaj qytetarëve në Kosovë gjatë protestave të vitit 1981.

Fotot e mëposhtme nuk kanë nevojë për shumë komente…