Projeksionet e OKB-së ,Dylgjeri ironizon: Kryetar Bashkie do jetë Zaho dhe nënkryetare Lili Eri

227

Gazetari dhe publicisti  Ylli Dylgjeri ironizon faktin se sipas Organizatë së Kombeve të Bashkuara (OKB), në projeksionet e saj për popullsinë shqiptare është rishikuar në ulje me 30-40% pritshmëritë se sa persona do të mbeten në një vend deri në vitin 2100. Popullsia e Shqipërisë është zvogëluar dhe pritet që deri në vitin 2100 të mbetemi vetëm 512 mijë persona. Faktorët që ndikojnë janë ulja e lindjeve dhe rritja  të fenomenit të emigracionit.

Në faqen e tij të Facebook, Dylgjeri shkruan:

“Prognozat e OKB-së
Sipas projeksioneve të OKB-së Shqipëria po ecën me hapa të sigurtë drejt një popullsie me rreth 500 mijë vetë në 2100-tën…
Koment
Pra, do të kemi vetëm një bashki në vend, ku Kryetar Bashkie do jetë Zaho dhe nënkryetare Lili Eri”.