Nesër lexoni/ Biblioteka “Mitrush Kuteli” e qytetit të Pogradecit, në kushte skandaloze

527
Në zemër të qytetit në qendrën kulturore “Lasgush Poradeci” në katin e dytë të saj ndodhet biblioteka e qytetit, e cila mban emrin e mjeshtrit të prozës shqipe: “Mitrush Kutelit”, por përveç emrit të Kutelit që mban kjo bibliotekë aty gjithçka është jashtë normalitetit; pa ngrohje dhe me tavane që kullojnë ujë, pa u futur tek fondet ku ka 8 vjet që nuk është futur asnjë libër në këtë bibliotekë. Thuhet që këtë vit Bashkia ka akorduar 240 mijë lekë, por drejtoresha e kësaj qendre, Dasara Xhangolli na thotë, se ky fond nuk do të përdoret se është i ngrirë nga borxhet! Po le të ndalemi konkretisht. Sapo futesh nëpër sallat e bibliotekës do të ndeshësh me mure me suva të rrëzuara nga lagështira. Në sallën kryesore të librit shqip tavanet kullojnë ujë dhe duhet një çadër që mos të bjerë uji në kokë. Aty nuk sheh këmbë lexuesi. I ftohti i madh, temperaturat e ulëta dhe dëbora me shiun që të bie mbi kokë, e bëjnë të pamundur qëndrimin nëpër tre ambientet e kësaj biblioteke.
Drejtuesit e bibliotekës….


Për më shumë lexoni nesër në Gazetën “Telegraf”