Disa nga shkaqet e rënies së flokëve

167
Problemi i rënies së flokëve mund të bëhet serioz, më poshtë mund të lexoni disa nga shkaqet që ndikojnë në rënien e flokëve:

1. Nuk mund t’i stiloni flokët çdo ditë
Përdorimi i mjeteve të nxehta e produkteve kozmetike dëmtojnë flokët që në rrënjë, kjo shkakton hollimin apo këputjen e flokëve.
2. Stresi ndikon në rënien e flokëve
Periudhat e stresit shoqërohen me rënie flokësh, irritim të lëkurës, shtim në peshë etj.
3. Keni mungesa mineralesh

Ashtu si trupi juaj ka nevojë për një dietë të ekuilibruar me përbërësit e duhur, për të qenë të shëndetshëm, dhe flokët kanë nevojë për minerale të ndryshme si hekuri, magnezi e proteina të ndryshme. Për flokë të shëndetshëm dieta juaj duhet të përfshijë kos, mish pule, arra, etj.