Suplementi Pena Shqiptare/ Alma Zenellari: Lumturi

18
Sigal

Ta ndjeva ardhjen sot, ta ndjeva.
Te zemra ime bëri krak,
dhe era flokëve më pëshpëriti
“duro e dashur, duro dhe pak”…

Dhe zogjtë me ajrin shkëmbyen fjalë
dhe pemët qeshën fërgëlluan,
në buzën time dy qershiza
nga ardhja jote u ëmbëltuan.

Më sheh thellë shpirtit dhe unë humbas
humbas, hutohem, rikthehem prapë,
me puthje flokët m’i zbukuron
me sy të lutem “puthmë dhe pak”…

Ta ndjeva ardhjen sot ta ndjeva,
tek zemra ime bëri “krak…
Mbi buzën tënde u ndjeva grua
krahët e t’u m’u bënë zambak…