Kampionati Kombëtar i notit për fëmijë/ Përfundojnë garat e moshave, thyhen 7 rekorde Kombëtar, ndërsa “STELA” shpallet mbretëresha e notit. Ja rezultatet teknike sipas stileve

653

Dominon në të tria kategoritë, ndërsa është fituese si për femra, ashtu dhe për meshkuj. Të gjitha rekordet kombëtare i përkasin notarëve të kësaj Akademie

GJERGJ VYSHKA

“Stela” është mbretëresha e sportit të notit, ndërsa është kampione e Shqipërisë për fëmijë. Është kampione e Shqipërisë në bashkimin total të pikëve të tria kategorive, A, B dhe C. A-ja ka mbledhur ekipet e moshës 13-14 vjeç; B-ja ato të moshës 11-12 vjeç dhe C-ja ato të grupmoshës 9-10 vjeç. Në përfundim, Stela është kampione për femra me 585 pikë, kurse për meshkuj me 393 pikë.

GARAT

Për dy ditë me radhë, gati 12 ekipe, që ishin Stela, Vlora Not, Tirana, Tradita, Partizani, Vllaznia, Eagles, Teuta, Butrinti, Studenti, Uillson, Shoqata e Sporteve të Ujit, kanë sjellë mbi 100 fëmijë. Garat janë zhvilluar paradite dhe pasdite, ndërsa kanë nisur në ora 10:00 dhe në ora 16:30. Dhe vetëm në pasditen e vonë të së dielës kanë përfunduar këto gara për fëmijë. Janë munduar Teuta, Partizani, Vllaznia, Tirana, Eagles apo dhe ndonjë skuadër tjetër që të rivalizojë me Stelën. Por duket se ka qenë e pamundur, nisur dhe nga fakti që Stela mbetet gjithnjë e pamposhtur. Gara me nivel, që në fund prodhuan atë që është mësuar të shpallet kampione, si dhe të thyejë rekorde dhe të marrë medalje. Ndaj duket e vështirë të thyhet ky ekip

GATI KAMPIONATI I TË RRITURVE

Aktiviteti më i madh i stinës së dimrit, teksa bëhet fjalë për kampionatin kombëtar të të rriturve, i cili do të zhvillohet, më 20 prill. Këtu priten rezultatet më të mira, por gjithmonë kundërshtari për t’u mundur është Stela. Sepse të gjithë e vlerësojnë për atë që bën dhe ndërton gjatë gjithë vitit. Ndaj është kampione absolute, sidomos për fëmijë 

SHTATË, REKORDE KOMBËTARE

Duket si një kampionat kombëtar i varfër në rekorde, ndërsa për fëmijë janë thyer vetëm shtatë. Kështu në kategorinë A, që është për moshën 13-14 vjeç, janë pesë rekorde që i përkasin “Stelës”. E ka nisur Telma Harshova, e cila në 100 metra stil i lirë ka dhënë kohën e re 1’19”04, ndërsa koha e mëparshme ishte 1’19”32. Më pas ka vazhduar Jona Thomai në 100 metra shpinë me kohën e re 1’11”72, kurse rezultati i mëparshëm ka qenë 1’12”20. “Stela” përmirëson kohën në stafetën 4×50 metra stil i lirë; nga 2’12”47 në 2’08”44. Të njëjtën gjë bën në 4×100 metra stil i lirë; nga 4’46”53 në 4’45”03. Dhe në fund “vulos”dhe rekordin e 4×50 miks; nga 2’24”19 në 2’19”24. Po kështu, po “Stela”, përmirëson dy rekorde kombëtare për moshën 9-10 vjeç, femra, që i përkasin stafetave. Në 4×100 miks, “Stela” jep kohën e re 6’39”59, ndërsa rezultati i vjetër ishte 6’58”09. Dhe po kështu, tashmë në 4×50 metra miks, jep kohën e re 2’56”81, kurse e vjetra ishte 3’05”09.

REKORDET E REJA KOMBËTARE

MOSHA 13 – 14 VJEÇ/KATEGORIA A

FEMRA

100 M BRETKOSË       TELMA HARSHOVA (STELA)      1’19”04

100 M SHPINË             JONA THOMAI (STELA)                1’11”72

4×50 M STIL I LIRË     STELA                                              2’08”44

4×100 M STIL I LIRË   STELA                                              4’45”03

4×50 M MIKS               STELA                                              2’19”24

MOSHA 9-10 VJEÇ/KATEGORIA C

FEMRA

4×100 MIKS                  STELA                                              6’39”59

4×50 MIKS                    STELA                                              2’56”81

REZULTATET TEKNIKE TË KAMPIONATIT KOMBËTAR TË NOTIT PËR FËMIJË

KATEGORIA A/13-14 VJEÇ

FEMRA

50 M STIL I LIRË                   ELISA KAÇURRI (STELA)             30”82

100 M STIL I LIRË                 SARA DANDE (STELA)                 1’06”72

200 M STIL I LIRË                 SARA DANDE (STELA)                 2’21”91

400 M STIL I LIRË                 SARA DANDE (STELA)                 4’55”72

800 M STIL I LIRË                 SARA DANDE (STELA)                 10’15”55

50 M BRETKOSË                  TELMA HARSHOVA (STELA)      36”68

100 M BRETKOSË                TELMA HARSHOVA (STELA)      1’19”04

200 M BRETKOSË                TELMA HARSHOVA (STELA)      2’49”97

50 M SHPINË                         JONA THOMAI (STELA)                33”69

100 M SHPINË                       JONA THOMAI (STELA)                1’11”72

200 M SHPINË                       JONA THOMAI (STELA)                2’34”31

50 M DELFIN                         ANJA MEÇE (STELA)                    35”44

100 M DELFIN                       GRESI VORA (TEUTA)                            1’38”06

100 M KATËRNOTIM           ESLI LUMI (TIRANA)                     1’32”63

200 M KATËRNOTIM           TELMA HARSHOVA (STELA)      2’38”85

SPORTISTJA MË E MIRË: TELMA HARSHOVA (STELA) 987 PIKË FINALE

MESHKUJ

50 M STIL I LIRË                   JONI HALILAJ (TRADITA)            29”14

100 M STIL I LIRË                 ALESSANDRO MUKA (TEUTA)   59”35

200 M STIL I LIRË                 ALESSANDRO MUKA (TEUTA)   2’10”47

400 M STIL I LIRË                 ALESSANDRO MUKA (TEUTA)   4’37”41

800 M STIL I LIRË                 ALESSANDRO MUKA (TEUTA)   9’37”72

50 M BRETKOSË                  ENDI KOLA (STELA)                     33”78

100 M BRETKOSË                ENDI KOLA (STELA)                     1’15”10

200 M BRETKOSË                ENDI KOLA (STELA)                     2’45”28

50 M SHPINË                         GRESI KOXHAKU (STELA)          31”35

100 M SHPINË                       FLAVIO KORA (EAGLES)             1’06”97

200 M SHPINË                       GRESI KOXHAKU (STELA)          2’32”79

50 M DELFIN                         PAOLO ANDONI (PARTIZANI)     31”05

100 M DELFIN                       FLAVIO KORA (EAGLES)             1’07”90

200 M DELFIN                       ZEKI METALLA (STELA)              2’38”81

100 M KATËRNOTIM           JONI HALILAJ (TRADITA)            1’15”09

200 M KATËRNOTIM           ENDI KOLA (STELA)                     2’29”94

SPORTISTI MË I MIRË: ALESSANDRO MUKA (TEUTA) 889 PIKË FINA

KATEGORIA B/11-12 VJEÇ

FEMRA

50 M STIL I LIRË                   EMA KOLA (STELA)            32”97                  

100 M STIL I LIRË                 ILARIA BALLA (TEUTA)     1’13”18

200 M STIL I LIRË                 ILARIA BALLA (TEUTA)     2’43”04

400 M STIL I LIRË                 ILARIA BALLA (TEUTA)     5’56”88

50 M BRETKOSË                  JULKA GJILO (TIRANA)      43”88

100 M BRETKOSË                JULKA GJILO (TIRANA)      1’34”34

200 M BRETKOSË                JULKA GJILO (TIRANA)      3’19”59

50 M SHPINË                         EMA KOLA (STELA)            39”31

100 M SHPINË                       EMA KOLA (STELA)            1’26”63

200 M SHPINË                       DEA LIMAJ (STELA)            3’27”97

50 M DELFIN                         EMI METALLA (STELA)      34”75

100 M DELFIN                       EMI METALLA (STELA)      1’19”34

200 M DELFIN                       EMI METALLA (STELA)      3’02”62

100 M KATËRNOTIM           EMI METALLA (STELA)      1’23”19

SPORTISTJA MË E MIRË: EMI METALLA (STELA) 665 PIKË

MESHKUJ

50 M STIL I LIRË                   VANGJEL BRAKA (TRADITA) 33”71

100 M STIL I LIRË                 KLERENC VORA (TEUTA)  1’14”34

200 M STIL I LIRË                 KLERENC VORA (TEUTA)  2’37”60

400 M STIL I LIRË                 JORDI GJINI (EAGLES)        5’28”03

50 M BRETKOSË                  DANIEL LUGA (STELA)       46”51

100 M BRETKOSË                MATIAS ALIAJ (EAGLES)   1’36”41

200 M BRETKOSË                MATIAS ALIAJ (EAGLES)   3’25”75

50 M SHPINË                         VANGJEL BRAKA (TRADITA)     36”84

100 M SHPINË                       JORDI GJINI (EAGLES)        1’19”63

200 M SHPINË                       VANGJEL BRAKA (TRADITA)     2’48”84

50 M DELFIN                         MATIAS ALIAJ (EAGLES)   37”13

100 M DELFIN                       HERMES BALLA (STELA)   1’31”40

200 M DELFIN                       KLERENC VORA (TEUTA)  3’22”88

100 M KATËRNOTIM           DENI MUSTAFARAJ (TEUTA) 1’33”68

200 M KATËRNOTIM           KLAUDIO HAJDINI (STELA)         3’11”72

SPORTISTI MË I MIRË: JORDI GJINI (TRADITA) 514 PIKË

KATEGORIA C/9-10 VJEÇ

FEMRA

50 M STIL I LIRË                   JULIA XHAKA (TIRANA)              34”30

100 M STIL I LIRË                 JULIA XHAKA (TIRANA)              1’15”21

200 M STIL I LIRË                 LIANA MUKA (STELA)                  2’54”94

400 M STIL I LIRË                 JULIA XHAKA (TIRANA)              5’50”25

50 M BRETKOSË                  ARLA DYRMISHI (STELA)            54”75

100 M BRETKOSË                ADA CUKA (STELA)                      2’09”97

50 M SHPINË                         MEI SOKOLI (EAGLES)                 43”41

100 M SHPINË                       MEI SOKOLI (EAGLES)                 1’35”65

50 M DELFIN                         ARLA DYRMISHI (STELA)            39”53

100 M DELFIN                       ARLA DYRMISHI (STELA)            1’37”27

100 M KATËRNOTIM           JULIA XHAKA (TIRANA)              1’26”44

200 M KATËRNOTIM           JULIA XHAKA (TIRANA)              3’03”60

SPORTISTJA MË E MIRË: JULIA XHAKA (TIRANA) 621 PIKË FINA

MESHKUJ

50 M STIL I LIRË                   LAJDI ALLARAJ (PARTIZANI)     38”53

100 M STIL I LIRË                 AJDIN LASHI (VLLAZNIA)            1’25”81

200 M STIL I LIRË                 ALMAR NAKO (STELA)                3’06”34

400 M STIL I LIRË                 ALMAR NAKO (STELA)                6’36”28

50 M BRETKOSË                  ERALD MEÇAJ (STELA)                51”07

100 M BRETKOSË                LAJDI ALLARAJ (PARTIZANI)     1’49”96

200 M BRETKOSË                ERALD MEÇAJ (STELA)                3’56”15

50 M SHPINË                         KRIS KOLA (STELA)                      53”37

100 M SHPINË                       LEONEL MESI (EAGLES)              1’41”90

50 M DELFIN                         LAJDI ALLARAJ (PARTIZANI)     49”97

100 M DELFIN                       LEONEL MESI (EAGLES)              1’40”62

SPORTISTI MË I MIRË: ALMAR NAKO (STELA) 304 PIKË FINA