Ismail Xhaferri: Politikanët e korruptuar, horrat dhe Atdheu

101
Sigal

…………….NDAL…………

(Për të gjithë politikanët e korruptuar që nuk kanë lënë gjë pa bërë mbi kurriz të Atdheut)

Ndal or ndal se mjaft mashtrove!
Do t’i paguash një ditë,
sado larg, e sado vonë
do të vijë dhe fundi yt!

Ti që vodhe, që grabite,
i pacipë e faqenxirr,.
Ti atdheun tonë çdo ditë,
drejt greminës e ke shtyrë.

Vodhe djersën njerëzore,
nga Vermoshi gjer në Dropull.
Vodhe ëndrrat 30 vite.
Vodhe shpresën për një popull.

Vodhe topa, vodhe tanke.
Mbive si grami prej dheut.
Vodhe pyje, fusha male,
vodhe nderin e Atdheut.

Vodhe ujrat, vodhe dritën,
sepse ti je horr i horrit!
Vodhe kohën e zhvillimit,
vodhe lekun e punëtorit.

Vodhe naftën, vodhe kromin,

i vodhe diten me diell.

Dhe, u mbylle gojën njerëzve,

vetëm me një thes me miell.

Vodhe lekët në dogana!

Vodhe lekët në tatime!

Vodhe e s’u ngope kurrë:

kudo ku ka investime.

E bêre të pajetueshme,

që nga jugu në veri:

Këtë tokë të shenjtëruar,

që e quajmë Shqipëri.

Ti e vrave kushtetutën!

Ti e vrave drejtësinë!

Dhe atdheun tonë të dashur ,

ti e ktheve në çmendinë

Mbylle shkolla dhe fabrika!

Ti që paqe mos paç kurrë!

Ti i mbushe me hashash,

parcelat ku mbillej grurë.

Ti dënove vazhdimisht,

gjithë ata që s’janë fajtorë.

Dhe i mbushe burgjet plot,

me ca fukarenj të gjorë.

Ti e ktheve dhe gjakmarrjen:

këtë plagë që kurrë s’u sos.

Ti që bën sikur mbledh armët,

bën sikur na çarmatos.

Ti mendon se s’do ndëshkohesh,

se ky popull është i urtë.

Por do vijë dhe fundi yt:

ccdo e keqe ka një fund.

TI mendon se do gëzosh,

gjithë ato që ke grabitur.

Eh sa mbretër janë rrëzuar,

atëhere kur s’e kanë pritur.

Do të vijë dhe fundi yt:

O zorzopi i zorzopit,

se mallkimi i atdheut,

është si mallkim i zotit.