Agustin Mirakaj: Demokracia dhe minidiktatori, brenda një kështjelle

90
Sigal

 

Nga Agustin Mirakaj*

Foltorja është element i demokracisë, i shprehjes dhe demokratizimit të brendshëm në Partinë Demokratike. Gjatë takimeve në Gjirokastër, Elbasan pashë mbështetjen e vërtetë, peshën e vertëtë të Partisë Demokratike. Po ashtu pashë Kukësin, i çuar në këmbë për të mbështetur doktor Sali Berishën. Unë e di që të gjithë ju jeni të shqetësuar (pa të drejtë) për situatën që Partia Demokratike ndodhet. Dua t’iu bëj me dije për të mos u shqetësuar, doktor Berisha do të ketë mbështetjen më të madhe si asnjëherë tjetër nga e djathta amerikane. Demokracia nuk është e përsosur, por për të zgjedhur apo për të larguar dikë nga përfaqësimi, duhet përdorur vota. Votimi është thelbi i demokracisë. Sot Partia Demokratike është kryer në parti të pa vlerë përfaqësimi. Kryetari ka marrë pushtet absolut dhe vepron si mini diktator duke shkarkuar fjalën dhe mendimin ndryshe me direktiva nga të huajt. Partia Demokratike nuk merret peng, ajo ka nevojë për ndihmën e patriotëve për ndihmën e gjithë shqiptarëve. Unë e shoh kritike situatën sepse deputetet e saj janë shpërndarë në turma të frikësuara ku (pilici kryetar) me shkop në dorë godet pa shpirt. U drejtohem të gjithë atyre që e duan Partine Demokratike, pa interesa. Të mbajnë anën e të drejtës. Nëse askush nuk e do kuvendin atëhere tregon qartë egon dhe mos dëshirën për ta bërë Partinë Demokratike më të bashkuar, më të fortë dhe më të hapur. Të rrish me të humburin i humbur do mbetesh. Vota është ajo që ndriçon rrugën e demokracisë. Sot kërkohet VOTA dhe liria për t’u zgjedhur. Me këtë nisem Sali Berisha dhe të gjithë demokratët e nëpërkëmbur nga Basha, ngrihuni fuqishëm për lirinë e votës, fjalës dhe demokracinë brenda Partisë së lirisë. Fitorja dhe ringritja e Partisë Demokratike reale do të jetë shembja e pushtetit mafjoz në qeveri dhe opozitë.