Tumori i ezofagut, faktorët dhe simptomat e para

796

Duhani, konsumimi i pijeve alkoolike dhe ekspozimi ndaj kimikateve rrisin riskun e tumoreve

Tumori ezofageal (gjithashtu, i quajtur tumori i ezofagut) është një tumor malinj që rritet në rreshtimin e ezofagut. Ezofagu është një tub që mban ushqimin nga goja për poshtë në stomaku duke përdorur një sërë lëvizjesh muskulore. Tumori ezofageal është shumë më i zakonshëm tek meshkujt se sa tek gratë dhe zakonisht prek njerëzit më të vjetër se mosha 50 vjeçare.

Llojet e tumorit ezofageal

Dy lloje tumoresh, qelizat karcinoma dhe adenocarcinoma, përbëjnë më shumë se 90 % të tumorit ezofageal. Tumori ezofageal mund të ndodhë në çdo seksion ezofagu.

Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf