Shqetësimet e zorrës së trashë gjatë shtatzënisë

457
Sigal

Shpërthimi i sëmundjes, sidomos gjatë muajve të fundit të shtatzënisë, e lodh së tepërmi gruan shtatzënë

Hemorroidet gjatë shtatzënisë janë një fenomen mjaft i njohur kudo në botë. Studimet referojnë se rreth 50% e grave preken nga sëmundja hemorroidale përgjatë muajve të shtatzënisë. Ndonëse një pjesë e grave ankohen për hemorroidet gjatë shtatzënisë, një pjesë e tyre ankohen pas lindjes së fëmijës.

Në eksperiencën time, një numër i konsiderueshëm i grave referojnë se më tepër e dhimbshme ka qenë menaxhimi i hemorroides, se sa vetë lindja. Simptoma fizike të tilla si hemorragjia, kruajtja rreth zorrës së trashë, dhimbje gjatë e pas defekimit, formacionet rreth e qark zorrës dhe stresi psikologjik e venë gruan në një situatë deprimuese dhe shqetësuese përballë vetes dhe personave të tjerë në familje.

Ndonëse simptomatologjia e hemorroideve është e njëjtë si para, gjatë shtatzënisë apo pas lindjes.

….

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf