Sëmundjet e trashëgueshme dhe simptomat e tyre

899
Sigal

Sëmundjet gjenetike janë të pashërueshme, shkenca ende nuk është në gjendje të korrigjojë defektin, edhe pse ekzistojnë kura për to

Sëmundjet e trashëguara, ose sëmundjet gjenetike, janë sëmundje që transmetohen nga njëri brez në tjetrin. Sëmundjet gjenetike janë aktualisht të pashërueshme, pasi shkenca akoma nuk është në gjendje të korrigjoje defektin, edhe pse ekzistojnë kura për to. Një pjesë e madhe e sëmundjeve gjenetike janë vdekjeprurëse, ose shkaktojnë çrregullime të rënda të funksionimit të organeve të njeriut, që bëjnë të pamundur një jetesë normale dhe për një kohë të gjatë.

Skleroza– konsiderohet si një sëmundje femërore, e cila zakonisht trashëgohet nga nëna tek vajza dhe shfaqet në 90 për qind të rasteve, gjithmonë në moshën e tretë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf