Pyetësor në Telegraf.al / Cili është raporti me shëndetin tuaj?

456
Shpeshherë kur përballemi me probleme të vogla a të mëdha shëndetësore në jetën e përditshme, shkojmë me vrap për konsulta tek mjeku. Edhe në ato raste kur dikush është prekur nga një sëmundje e caktuar, ekzistojnë procedura të thjeshta që mund të ndiqen në kushtet e shtëpisë, të cilat ndihmojnë në mos përkeqësimin e gjendjes. Çelësi është gjithnjë tek informacioni. Kështu, pyetjet që na shqetësojnë më shumë janë: Nëse kemi dhimbje ose një shqetësim a prikopoheni se mund të jetë diçka e rëndë?
Ose, kur ndjen të flitet për një sëmundje ose pas vdekjes së një të njohuri a preokupohesh për veten? Shpesh herë na ndodh që teksa dëgjojmë të flitet për një sëmundje në televizor, në gazetë mendojmë se mos vuajmë edhe vetë. Edhe në problemin më të vogël shëndetësor na lind pyetja: Ku të shkojmë të kërkojmë ndihmë, në spital apo të afërmit? Për këto dhe shumë pyetje të tjera, ju ftojmë të plotësoni pyetësorin sipas renditjes përkatëse. 
Në fund të tij, do të merrni ‘recetën’ me përgjigje nga DR.
Ndue Nikaj.  
Shënim/ Përgjigjuni
çdo pyetje. Shënoni me kujdes përgjigjen e duhur.
Sigal

 

 …..Vijon