Të gjithë e adhurojnë atë, por ndihmon edhe te disa probleme tjera serioze
Nëse nuk keni nevojë për terapi dhe vuani nga hipertensioni, zbuloni se cilat ushqime ulin presionin e gjakut.
Presioni i lartë i gjakut është një nga gjendjet më të rrezikshme që mund të kenë pasoja fatale, nëse nuk trajtohet në kohë – rrit rrezikun e sulmit në zemër dhe goditje në tru, transmeton Telegrafi.
Njëra prej tyre është një meze e lehtë që të gjithë e adhurojnë, për të cilën ata më së paku presin të ndihmojë në problemet e presionit të lartë të gjakut.
Bëhet fjalë për fëstëkët.
jo frutë arrore mund të bëjë një ndryshim të madh kur luftoni me nivelin e lartë të presionit të gjakut.
Shkencëtarët kanë kryer një studim që tregoi se fëstëkët kanë një efekt të dobishëm në humbjen e peshës, uljen e presionit të gjakut, nivelet e kolesterinës dhe përmirësimin e gjendjes së enëve të gjakut.
Ndryshe nga frutat e tjera arrore, fëstëkët përmbajnë më pak kalori dhe janë të pasur me proteina që nxisin ngopjen.
Një përmbledhje e 21 studimeve tregoi se konsumimi i fëstëkut ul presionin sistolik të gjakut me 1.82 njësi dhe presionin diastolik të gjakut me 0.8. Por kujdes! Kjo vlen vetëm për fëstëkët e pakripur.
Shumë kripë në dietë mund të jetë kundërproduktive.