KANCERI I LËKURËS- Këshilla për të shmangur rrezikun

310
Sigal

1- Eliminoni sa më shumë ekspozimin
e rrezeve ultra vjollcë, sidomos në orët më të nxehta të ditës.
2- Evitoni djegiet nga dielli.
3- Përdorni kapele për të mbrojtur fytyrën e cila është e ekspozuar si në verë edhe
në dimër nga dielli.
4- Përdorni veshje dhe rroba mbrojtëse (mëngë të gjata, pantallona të gjata)
kur e dini që do të qëndroni shumë në diell.
5- Përdorini aparatura që u ndihmojnë të nxiheni (rrezet artificiale) që
bllokojnë si rrëzët UVA dhe ato UVB.