Ja si t’i shmangeni dehidratimit gjatë sezonit të verës

418

Për shkak të nxehtësisë gjatë sezonit të verës, shumë njerëz detyrohen ta vizitojmë mjekun si pasojë e dehidratimit.

Temperaturat e larta i bëjnë njerëzit që të djersiten dhe kështu t’i humbin lëngjet e trupit.

Dehidrimi rezulton në humbje të energjisë, dhembje të kokës ose ngërçe të ndryshme; prandaj mjekët sugjerojnë që të pini sa më shumë ujë.

Ekspertët tani thonë se edhe konsumimi i tepërt i ujit mund të ndikojë negativisht në shëndetin e njeriut, për shkak se mund ta rezultojë në hiponatremi (mbingarkesë të ujit).

Dietologu sportiv, Liam Holmes, ka thënë se edhe gjatë ditëve të ngrohta të verës, uji duhet të konsumohet me masë.

“Përpiquni ta kontrolloni konsumimin e ujit gjatë trajnimit. Marrja e duhur e lëngjeve është më e shëndetshme sesa marrja e tepërt e tyre”.