Ja si të kurojmë sëmundjet e stomakut në kushte shtëpie

648

Këshillat e mjekëve, përgatitja dhe përdorimi i kurave popullore mund të mbrojnë stomakun tuaj

Stomaku gjendet në pjesën e sipërme të barkut, nën brinjë dhe diafragmë, dhe lidhet me gurmazin dhe zorrët si një kanal i përbashkët, i cili vazhdon deri në anus. Stomaku ka formën e një qeseje, ndërsa madhësia e tij ndryshon sipas moshës dhe gjinisë. Ai është në gjendje të zgjerohet dhe të mbajë lëndë ushqimore në sasi deri në disa litra. Sëmundjet e stomakut janë të shumta dhe të ndryshme, ndër më të përhapurat është sëmundja e ulcerës. Për mjekimin e tyre mjekësia popullore ju vjen në ndihmë me disa kura popullore, të cilat mund t’i përgatitni lehtësisht.

Djathë dhe qumësht 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf