Hemorroidet, ilaçet dhe kurat popullore që përdoren për të gjitha kategoritë

2169

Cilat janë shenjat, grupmoshat që preken më shumë dhe çfarë duhet të bëni për të qetësuar dhimbjet

Ndër shenjat kryesore janë: Tension dhe krruarje në anus, kohë pas kohe njolla gjaku në jashtëqitje. Në rastin e një tromboze shoqërohet me dhimbje të forta dhe një ndjenjë presioni në zonën përreth anusit.

Grupet më të prekshme:

Hemorroidet njihen ndryshe edhe me emrin majasëll. Majasëlli vjen për disa arsye, por më të rëndësishmet janë:

* trashëgimia,

* kapsllëku,

* diarreja kronike,

* shtatzënia,

* një jetë e ulur,

* disa sporte si:kalërimi, çiklizmi,

* ushqimet pikante (djegëse);

Çfarë duhet të bësh?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf