Ylli Dylgjeri: Vendi i hajdutëve nuk siguron rregulla

63
 Ambasadorja amerikane në Shqipëri, Yuri Kim shkruan, Kujtesë:
“Është absolutisht e rëndësishme për autoritetet të sigurojnë që rregullat dhe kushtet e zgjedhjeve janë – në fakt dhe nga perceptimi – të drejta, me kohë dhe transparente. Çdo gjë më pak do të ishte dëm për votuesit dhe një hap prapa për demokracinë.”
Zonja Ambasadore,
Dakort i duam rregullat. Po si ti sigurojmë? A mund
të na monitoroni? A i zbatojme dot Ne sot 3 javë
para zgjedhjeve?
Mendoj se s’mundet e nderuara ambasadore.
Vendi i hajduteve nuk mund zbatoje rregulla! Era e keqe e korrupsionit i eshte bashkangjitur me kohë rregullave. Korrupsioni ndodh sepse ka një pushtet pothuajse të pakufizuar ku Partia ka kaluar një kohë
të gjatë në qeveri pa llogaridhënje, pa kontrolle dhe
pa ekuilibra. Në rrethana të tilla, Partia shtet, po kthehet në një mafie politike kur drejtësia nuk lëviz por pret ti shkele syrin i Pari i vendit.
Nuk mundet tjetër, se përpos shumë elementeve të shtetit korruptiv, vendi sot nuk e ka më mendian si pushtet të 4-ter. Media është blerë nga pushteti, ashtu siç është blere edhe pushteti qendror dhe vendor nga oligarkia. Media sot nuk është më biznes i pavarur per te mbrojtur rregullat. Media ne vend eshte kolepsur me 1000 fije me pushtetin. I njihni mardheniet join vencer te biznesit te Kompanise Klan me kompanine e Zamir? Tjeter, I njihni Ju mardhëniet e ndërsjellta të Top Channel me Inceneratoret & Co dhe perfitimet e tjera ne tregun e tenderave shtetror? Tjeter, i njihni
Ju lidhjet e TV Report , me pronar Carlo Bollinon me Bashkine në Tiranë dhe Qeverinë qendrore ?
Doni me?
Po individët që dalin çdo natë në banaqet e TV- ve kombëtare nga kush paguhen? Pushteti këtu ka marrë përmasa të frikshme klientelizmi. Këto do ti rruajnë rregullat? Nese Ju mendoni keshtu…No coment.
Dhe se fundi zonja Ambasadore, publiku shqiptar keto dite u njoh edhe me analizen e bere nga Drejtori per EuroAzine ne Zerin e Amerike, Dr. Elez Biberaj ne nje konference. Konkluzionet aty ishin serioze per situaten e rende qe po peson demokracia ne Shqiperi.
Besoj se dhe Ju keshtu mendoni. Nje ndermarje jeni.
A po jo?
Sigal