Tritan Shehu: Protesta minatorëve për kërkesat e tyre është domosdoshmëri

333
Sigal

Nga Tritan Shehu:

Protesta minatoreve per kerkesat e tyre te drejta e jetike, por te lena ne harrese, eshte domosdoshmeri; me ata duhet te solidarizohen te gjithe!.
Ne Qarkun e Gjirokastres, vecanerisht ne Bashkite e Memaliaj e Tepelenes kjo eshte nje ceshtje e madhe e te drejtes, sociale, si dhe te mbijetese per qindra familje.
Mos dhenia e statusit te minatorit, i ngjashem ky me ate te naftetarit, rrezimi i projekt ligjit per kete qellim te pregatitur nga opozita, perben nje akt jo vetem te pa pergjegjeshem, por dhe diskriminues nga kjo Rilindje.
Ky qendrim arrogant e jo njerrezor i maxhorances nuk eshte i vetem, ai eshte ne vazhden e masave te tjera anti sociale si nderpreja e perkrahjes sociale, kufizimi arbitrar i invaliditeteve, prekja de fakto e listes se rimbursimit te barnave etj etj, nga te cilat jane prekur shtresa te ngjera e te ndryshme te popullesise.
Ne keto kushte “shurdhesie” ngel vetem rruga e protestave per te gjithe!