Thirrja e fortë: Të mbrojmë të drejtat e njeriut, qeveria po i shkel

173
Sigal

Pandemia e Covid-19, mes shumë kufizimeve prodhoi në fundjavë edhe protestën e parë të shoqërisë civile kundër masave shtrënguese. Ata pretendojnë se qeveria po shkel të drejtat e njeriut. Po a po ndodh vërtet?

Elsa Ballauri, dejtuese e grupit shqiptar të të drejtave të njeriut mendon se qeveria nuk u tregua transparente dhe e balancuar .

Jo vetëm aktivistët e shoqërisë civile por opozita pretendon se të drejtat e njeriut po shkelen. Nga PD-ja, Oerd Bylykbashi thekson se sheh tek masat e kryeministrit shkelje kushtetuese.

Opozita thotë se të dhënat statisistikore të covid 19 nuk justifikojnë masat shtrënguese