Platformë e vetme për mësimin online, Shahini: Po shqyrtohet me drejtorët e shkollave

285
Sigal

Ministrja e Arsimit, Besa Shahini përmes një postimi në Instagram, ka treguar se si do të vijojë procesi i mësimit online, në të cilin është përfshië gjithë vendi për shkak të Covid-19.

”Nuk jemi të sigurt se kur do të kthehemi nëpër shkolla dhe universitete por jemi plottësisht të sigurt se msimi në kushte shtëpie do të vijojë. Do të vazhdojmë dhe trasmetojmë leksione për arsimin parauniversitar të trasmetuar në RTSH si dhe mësuesit do të vazhdojnë përmes aplikacioneve e të jenë në kontakt me nënësit e tyre”.

Nga ana tjetër, Shahini ka përmendur një pyetje që është hasur shumë shpesh nga prindërit se pse nuk po unifikohen platformat, të cilat po i përdorin mësuesit për të komunikuar me nxënësit.

”Disa përdorin Clasroom, disa përdorin Zoom dhe po pyësin se pse nuk përdoret një platformë e vetme. Kjo është një ide e mirë dhe po e shqyrojmë me drejtorët e shkollave në mënyrë ë një nxënës I klasës së shtatë të mos kalojë nga një platformë në tjetrën”.