Plani Rilindjes dhe Edi të Surrelit me pak fjalë!

463
Sigal

Nga Dritan Kaba

KAOTIK – pa asnje shpjegim per fondet nga jane alokuar, kush perfiton dhe çfare kriteresh duhet te plotesoje!

KORRUPTIV – Asnje kriter kush perfiton nga garancia sovrane! Edhe kjo kredi ka shume mundesi te perfundoje ai tenderat pa gare me 99.99% te vleres ose si PPP-te qe i kane perfituar klientet te oborrit!

FASADE- falja e kamate vonesave! Ne fakt shifra eshte e madhe, por… E ka nje por edhe kjo! Shumica e kamat-vonesave eshte njesoj si ligji antikushtetues i dividentit! Perfshin vetem abuzuesit. Ata qe e kane paguar energjine ne kohe ose me kamate nuk perfitojne asgje! Por kush e ka pjesen e “luanit tek kjo shifer 150 milion dollare? Normalisht bizneset e medha, qe jane miq te oborrit! Ata kane pasur mundesine te mos i pritet energjia megjithese nuk kane paguar! Shume raste jane denoncuar per mos pagim energjie ne bizneset e deputeteve te Rilindjes ose te afermeve te tyre! Kjo eshte pjessa e “luanit” ne kete fasade! Qeveria duhet te beje transparente sepse jane te gjithe shqiptaret aksionere tek OSSHE. Kujt individi dhe sa eshte vlera e falur! Akoma sot e kesaj dite nuk dime kush perfitoi nga ligji antikushtetues i dividentit!

TALLES- do riskedulojme tatimin per bizneset nga 2 deri 14 milion!! Tatim fitimi i tyre eshte vetem 5% dhe ze ne buxhet nje vlere tek 3% te te ardhurave! Shumica e ketyre bizneseve vetem ne kete peridhe qe jane mbylluar askush nuk mund ta deklaroje me fitim ne fund te vitit! Shumica e tyre jane biznese familjare qe do te thote qe sot jane pa pune dhe shumica e tyre paguajne qerate pa e hapur qepenin. Paguajne taksat e bashkise dhe qeverise pa bere asnje pune, pa krijuar te ardhura!

AMALGAME FJALESH- 65 milion dollaret nje shifer qe nuk e kupton askush! Asnje sqarim as nga ku do te merren keto fonde por as kush perfiton, as kritere perfitimi! Ne shume vende te botes kur jane shpallur masat gjithkush e dinte çfare ishte perfitimi i tij. Çfare duhet te plotesoje per ta marre ate! Kurse plani rilindas eshte nje mjegullnaje pa asnje rreze drite. Askush nuk e di se çfare perfiton! Edhe kjo sasi ka shume mundesi te perfundoje si garancia sovrane!

PAAFTESI TOTALE- Ky eshte rasti me i mire! Per te dale nga situata se nuk dine çfare bejne dhe kane lexuar ca shifra qe perfitimin anetaret e oborrit e kane brenda!
Asnje lehtesi per biznesin!
Asnje ndihme direkte per te papunett e karantines.
Asnje ndihme per fermeret dhe blegtoret!
Asnje ndihme per studentet!
Asnje ndihme per pensionistet.
Asnje ndihme per invalidet dhe femijet autike!
Asnje ndihme per prinderit qe jane te detyruar te rrine ne shtepi se kane femijet e vegjel!
Asnje ndihme per ata qe jane me asistence!
Kjo eshte qeveria e tallavase. E fjaleve boshe! Pa asnje ndjenje humane! Arrogante, mosperfillese, antikombetare!
Te vetmen gje qe dine te bejne mire, jane llogarite e oborrit te Surrelit!