O udhëheqësi i gjatë, i mblodhe shokët të bësh një mbledhje gallatë

339
Nga Ylli Dylgjeri 
O plehrat e Shqipërisë
O plehrat e Shqipërisë
E ju o Udhëheqësi i gjatë
I mblodhe së fundi shokët
Të bësh një mbledhje gallatë
I mblodhe në fushën me plehra
U the se nuk ke gisht në afera!
U betove përpara kazanëve
Se po djeg bajgat e hajvanëve
Mos u lodh më me gënjeshtra
Se plehrat kanë brënda pleshta
Dhe shpejt pa dalë ende vjeshta
Do shkoni te SPAK-u me rreshta
Sigal