Marrëdhëniet Shqipëri – Izrael, Gjylameti dhe Veliaj takojnë drejtuesen e AJC, Avital Leibovich

54
Sigal

Në cilësinë e Kryetares së Grupit Parlamentar të Miqësisë Shqipëri-Izrael, deputetja socialiste Blerina Gjylameti dhe kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, pritën sot në një takim drejtuesen e American Jewish Committee (AJC), Avital Leibovich.

Teksa publikon pamje nga pritja e sotme, Gjylameti përmes rrjeteve sociale shprehet se raporti midis Izraelit dhe Shqipërisë ka treguar forcën e përhershme të bashkëpunimit, dhe nga ana tjetër jo më larg se 22 Tetori i vitit 2020 miratuam në Kuvendin e Shqipërisë Rezolutën për përkufizimin e antisemitizmit.

Lidhur me bisedat e zhvilluara, Gjylameti bën me dije se takimi pati një fokus të larmishëm prioritetesh por në veçanti diskutuam mbi projektet e Shqipërisë dhe Tiranës si kryeqytet evropian i rinisë 2022 dhe përcjelljen e shembullit të tolerancës.

“Mikpritëm në vizitën e saj drejtuesen e AJC – American Jewish Committee, Avital Leibovich bashkë me Kryetarin e Bashkisë Tiranë Erion Veliaj në cilësinë e Kryetares së Grupit Parlamentar të Miqësisë Shqipëri-Izrael.

Raporti midis Izraelit dhe Shqipërisë ka treguar forcën e përhershme të bashkëpunimit dhe nga ana tjetër jo më larg se 22 Tetori i vitit 2020 miratuam në Kuvendin e Shqipërisë Rezolutën për përkufizimin e antisemitizmit.

Takimi pati një fokus të larmishëm prioritetesh por në veçanti diskutuam mbi projektet e Shqipërisë dhe Tiranës si Kryeqytet Evropian i Rinisë 2022 dhe përcjelljen e shembullit të tolerancës”, shprehet deputetja socialiste Blerina Gjylameti.