Manuel Vescovi: Shqipëria, të sillet si vend i NATO-s

233

Senatori italian Vescovi: Shqipëria të sillet si vend anëtar i NATO-s!

Kriza politike në Shqipëri ka tërhequr vëmendjen e faktorit ndërkombëtar. Së fundmi, reagimi ka ardhur nga Italia. Senatori i “Lega-s” Manuel Vescovi, anëtar i Komisionit të Jashtëm, shprehet se është duke ndjekur me shqetësim përkeqësimin e situatës politike në Shqipëri. Senatori Vescovi fton partitë politike të vendosin dialogun si zgjidhjen e vetme politike paqësore dhe demokratike për vendin. Çdo zgjidhje tjetër do të përkeqësonte pashmangshmërisht ngjarjet. “Presim që Shqipëria të sillet si anëtar i përgjegjshëm i NATO-s dhe jo si një vend qartësisht konfliktual. Italia beson që vendi i Shqiponjave mund të përmbushë detyrimet e veta duke luftuar në përditshmëri fenomenet e përkeqësuar të kriminalitetit dhe korrupsionit, duke mbajtur dhe ruajtur kryesisht stabilitetin dhe standardet demokratike të cilat do të ishin të pamundura të garantoheshin pa zgjedhje të mirëfillta demokratike”, tha Vescovi.