Gjosha-Bushatit: Ç’po beni për të bindur vendet anëtare për negociatat?

336
Klajda Gjosha ne Komisionin e Jashtem ne seance degjimore me Ditmir Bushatin:

1) Procesi teknik ka problematika madhore duke filluar me mosfunksionimin e administrates dhe te njesive te integrimit ne institucionet qendrore
2) Plani Kombetar i Integrimit Evropian eshte miratuar 5 muaj me vonese dhe kjo ka sjelle nje ngrirje te perafrimit te legjislacionit shqiptar me ate te BE. Dhe kur ky koordinim nuk funksionon si mund te jeni ju gati per nje proces te tere negociatash qe kerkon koordinim dhe kapacitete njerezore?
3) Rekomandimi Pozitiv ka brenda kushtet qe secili ka vendet anetare mund ti referohet si ceshtja e trafikimit te lendeve narkotike, krimi i organizuar, konfiskimi i asetave, ceshtja e prones etj. Cila eshte strategjia juaj ne keto pak dite per ti bindur keto vende?
Sigal