Gjiknuri: “Komisionerët mos të intimidohen politikisht”

80
Sigal

Sekretari i Përgjithshëm i PS, Damian Gjiknuri: Nuk kemi pasur asnjë problem zserioz sa i përket administrimit zgjedhor. Dua t’i falenderoj të gjithë ata komisionerë që bënë më të mirën për të ushtruar detyren e tyre si në rastin e Shkodrës për kushtet e këqija atmosferike. Prisnim një pjesëmarrje më të lartë por shkak kanë qenë kushtet atmosferike dhe fakti që këto zgjedhje nuk kishin të njëjtën rëndësi. U kërkoj të gjithë komisionerëve të ushtrojnë detyrën dhe të mos intimidohen nga deklaratat politike. Të vazhdojnë procesin deri në fund sepse natyrisht që do ketë deklarata nga palët politike. Ne besojmë si PS se do kemi një rezultat fitues megjithatë nuk dua të flas para kohe.

Pyetje: Probleme në bashkinë e Vorës për pjesëmarrjen e komisionerëve, sa cënon procesin e votimit?

Gjiknuri: Më vjen keq që është krijuar një tollovi e kotë politike për komisinerët nuk janë lejuar në qëndrën e votimit. Siç është përcaktuar në ligjin zgjedhor që të komisioner duhet të jesh banor i bashkisë përkatëse. Nëse partia nuk është në gjendje të gjejë banorë të asaj zone, kjo nuk e pengon procesin zgjedhor. Më vjen keq që PD është katandisur aq keq saqë nuk gjen dot komisionerë. Megjithatë nuk dua të bëj politikë në këtë ditë.