Panariti: Si rritet frikshëm kanceri në popullatë nga trafikimi dhe depozitimi i lëndëve kimike kancerogjene?

360
Sigal

Ja studimi i kryer ne vendin e tyre te origjines ne Itali :

Ne revistën prestigjioze “The Lancet Oncology” , te gushtit 2004, botohet artikulli me autor Kathryn Senior dhe Alfredo Mazza me titull: Trekendeshi i vdekjes ose (triangolo della morte).
Titulli i referohet nje zone ne forme trekendeshi ne rajonin Campania, e zgjedhur si vend depozitimi mbetjeve toksike.
Ne kete zone banojne 500 mije banore.. Perfundimi i Studimit ishte ky: Prevalenca e kancerit te melcise te banoret e zones ku depozitoheshin mbetjet (e përllogaritur si raste vdekjesh per 100 mije banore /vit) ishte 38,4 raste vdekjesh, kur ne shkalle kombëtare numri ishte 14… Pra thuajse trefishim.