Ish drejtori i Albcontrol Petrit Sulaj: Çështja e Albkontrol, zgjidhet me ligj, drejtësi dhe jo me harbutëri

103
Sigal

Petrit Sulaj, ish-kreu i Aviacionit Civil,në një status është shprehur se çështja e Albkontrol, zgjidhet me ligj, drejtësi dhe jo me harbutëri. Ai ka listuar 8 pika të rëndësishme ku  shprehet se : Autoriteti i aviacionit civil per te disaten here  eshte i paafte per te kryer funksionin e tij…

 

1- pershendet kontrrolloret e trafikut ajeror per kthimin e tyre ne detyre dhe zgjidhjen  e problemit ne rruge insitucionale

2- siguria ajrore prioritet kryesor ne interes te gjith vendit

3- organizata e sigurise europiane duhet te beje nje audit tekniko operacionel dhe financiar te plote per zbardhjen e te gjithe aktivitetit te albcontrol

4- Albcontrol te heqe dore nga aktivitet dhe bisnezet jashte misionit te  vete qe ajo kryen qe do te thote menaxhim i hapsires ajerore dhe ulje ngritje te avioneve ne aeroport

5-pershendes kontrolloret turqe dhe greke per gadishmerin qe treguan pavarsisht konfliktit te interesit qe shtetet kane me njera tjetren per detin dhe ajrin

6-politizimi i ceshtjesh (gjasme grusht shteti) nuk i sherben zgjidhjes se ceshtjes perkundrazi prish imazhin e vendit

7-Autoriteti i aviacionit civil per te disaten here i paafte per te kryer funksionin e tij

8-realiteti i uljes se pagave ne Shengenin Ballkanik është si më posht : Ne  Shqiperi 60% , ne Serbi 20% maqedonia 30% bosnja 30% kroacia 15% sllovenia