Gerti Shella: Gjykata e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar

61

Gjykata e Posaçme Kunder Korrupsionit dhe Krimit te Organizuar dha sot vendimin për ish-gjyqtarin Luan Daci, duke e denuar me 6 muaj burg, konvertuar në 12 muaj shërbim prove. Vetingu mori sot nje goditje me permasa historike. Nje debat i ri do te rihapet sot, nese kane legjitimitet vendimet e Kolegjit tashme qe nje anetar i tij ka qene kushte paligjshmerie per te dhene vendime?! Daci u pezullua nga Komisioni i Posaçëm i Apelimit (KPA) për falsifikim dokumentesh e deklarim të rremë. BAshke mevetingun, goditje moren edhe Avokati i POpullit dhe Kuvendi i Shqiperise te cilet “filtruan” kete kandidature…Po te degjosh me vemendje seancen e intervistes se ish-gjyqtarit Daci para deputeteve te Kuvendit ne kohen kur ai kandidoi, krijohet pershtypje se Kuvendi e dinte se per ke po thoshte “PO”. Nderkohe, duket se Avokati i Popullit ka patur vetem nje jave kohe per te pare letrat e kandidatit dhe…s’i ka pare siç ia donte puna !! Ne rastin me te mire, sistemi ka bere DEFEKT te trefishte; ne rastin me te keq, Sistemi ka qene i dizenjuar perte pranuar gjyqtare me cen…