Edmond Panariti: Partitë shtet, rrëzohen vetëm me koalicion opozitar!

94

Partitë shtet, rrëzohen vetëm me koalicion opozitar!

Ato e dinë këtë, prandaj përdorin pushtetin për ta penguar aleancën para zgjedhore të forcave opozitare
Në teoritë moderne zgjedhore thuhet shprehimisht :

Nëse shteti drejtohet nga një parti e vetme, forcat opozitare lipset të formojnë koalicione parazgjedhore mbi baza programore për ta rrëzuar atë.

Kjo aleancë dhe ky bashkim është sinjali i qartë që ato i japin zgjedhësve se do të qeverisin bashkë në mënyrë të ekuilibruar dhe qëndrueshme.