Qani sa herë shikoni filma? Ja çfarë thonë studiuesit…

423
Teenagers Watching Sad Movie
Sigal

Të qarit luan një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e syve nga acarimi dhe mbajtja e tyre e lubrifikuar. Ne qajmë kur ndiejmë një trishtim të fortë, dhimbje ose gëzim.

Pra, nëse shmangim situatat që mund të na bëjnë të qajmë ose të “zhytemi në lotë”, ne synojmë të shprehim ndjenjat tona në mënyra të tjera që duken më të përshtatshme apo edhe t’i shtypim ato.

Sidoqoftë, qoftë në një teatër apo në shtëpi, disa njerëz thjesht nuk mund të duken të mbahen dhe shpërthejnë në lotë kur shikojnë filma emocionalë. Njerëzit që qajnë gjatë filmave rrallëherë janë parë si të fortë emocionalisht.

Por, nëse i hedhim mënjanë stereotipet tona, mund të kuptojmë se njerëzit që qajnë gjatë shikimit të filmave janë në të vërtetë më të fuqishmit.

Njerëzit që qajnë gjatë filmave kanë ndjeshmëri, që do të thotë se ata kanë aftësinë për të qenë në këpucë të të tjerëve. Ata kanë aftësinë për të identifikuar dhe kuptuar situatën, motivet dhe ndjenjat e njerëzve të tjerë.

Edhe pse ata e dinë se dhimbja i përket dikujt tjetër, për shembull një aktor në një film, e dinë se çfarë ndjejnë në të vërtetë.