Ja si karantina na ndryshoi mënyrën si flemë

182
Sigal

Karantina e ka ndikuar të gjithë botën në mënyra të ndryshme dhe gjumi duket se është një nga më të shfaqurat.

Gjashtë në dhjetë britanikë kanë vuajtur nga një gjumë më i keq që kur filloi izolimi. 16-24 vjeçarët janë grupmosha që janë shprehur më shumë se kanë fjetur më pak orë se zakonisht.

Një sondazh i bërë në 2254 njerëz nga May by King’s College London zbuloi gjithashtu se shumë prej tyre po përjetojnë ëndrra më të gjalla dhe gjumë të shqetësuar.

Gratë duket se po vuajnë më shumë se burrat, pasi 52% e tyre ka raportuar shqetësime me gjumin, në krahasime me 46% të burrave.Në total, 39% e pjesëmarrësve thanë se po flenë më pak se më parë.

Ekspertët besojnë se ky ndryshim është shkaktuar nga pandemia dhe stresi që ajo ka sjellë.