Pas Instagram-it edhe Facebook vjen me një ndryshim të madh, rrjeti social nuk do të jetë më i njëjti

480
Sigal

Facebook ka ndjekur hapat e Instagram-it në përpjekje për të ulur presionin psikologjik që ushtrohet nga mediat sociale, kryesisht tek të rinjtë.

Pra, gjiganti i rrjeteve sociale do të heqë numrin e pëlqimeve nëpër postime që bëhen. Vendi i parë ku po testohen ndryshimet e reja është Australia.

Facebook ka vendosur që të reagojë pasi një ekspert i shëndetësisë tha se funksioni ‘pëlqim’ mund të shkaktojë stres të madh tek lexuesit.

Gjithsesi, përdoruesit mund t’i shohin pëlqimet që marrin postimet e tyre, por të tjerët jo. Pra, bëhet fjalë për të njëjtin ndryshim që bëri së fundmi Instagram.

Një zëdhënës i Facebook u shpreh për Daily Mail Australia se ata duan që të përmirësojnë mirëqenien e përdoruesve si dhe të mos bëhen shkak për zhvillimin e ankthit.

Ai u shpreh:

‘’Në duam që njerëzit që ndihen rehat ndërsa shprehin veten në platformë, në vend që të fokusohen tek numri i pëlqimeve apo reagimeve që marrin të tjerët.”

Vendimi i marrë nga Instagram në korrik për të hequr numrin e pëlqimeve shkaktoi zemërim tek një numër i madh influencuesish që kishin filluar të bënin para nëpërmjet kësaj platforme.