Asteroidi prej ari na bën të gjithëve miliarderë

708
Sigal

Një asteroid që është i mbushur me ar dhe metale të çmuara është aq i pasur me to sa do të ishin të mjaftueshme për t’i kthyer të gjithë në Tokë në miliarderë është duke u studiuar nga NASA.

Asteroidi – i njohur si 16 Psyche – ka një madhësi prej më pak se 1% madhësinë e Hënës tonë dhe përmban grumbuj platini, hekuri dhe nikeli së bashku me ar.

Vlera e kombinuar totale e të gjithë atyre metaleve të çmuar do të ishte e barabartë me diçka si 700 kuintilion $. Nëse e sillni atë në Tokë dhe ndani fitimet në mënyrë të barabartë, do të bënte që të gjithë njerëzit në botë miliarderë dhe madje do të tepronin.

Duke folur logjikisht, duke sjellë mbrapa asteroidin e tërë do të duhej të bëhej diçka. Momentalisht ai është ulur atje diku mes Marsit dhe Jupiterit.

Agjencia hapësinore po planifikon të nisë një sondë në gusht të 2022 për të vizituar asteroidin.

Plani është që të arrijë atje deri në vitin 2026 dhe të kalojë 21 muaj në orbitë, duke kryer një studim të plotë të shkëmbit hapësinor.

Natyrisht, kjo do të ishte vetëm për qëllime shkencore të paktën fillimisht.