10 mënyra që të ndihmojnë ta trajtosh trupin tënd me dashuri

127
Sigal

Kujdesi ndaj vetes dhe trupit është shumë i rëndësishëm dhe mes ka disa mënyra që të ndihmojnë ta trajtosh trupin me dashuri dhe të rilidhesh me të:

Vendos gjumin të parin

Vish rroba të rehatshme

Foli vetes me dashuri dhe ëmbëlsi

Ushqeje trupin me ushqime që të dhurojnë energji

Gjej kohën për të kryer aktivitete fizike

Kujdesu për frymëmarrjen dhe medito

Identifiko situatat dhe njerëzit që të shkaktojnë stres, që t’i shmangësh

Rrethoje veten me njerëz pozitivë që të mbështesin dhe motivojnë

Vendos qëllime realiste, të cilat mund t’i arrish

Dëgjo sinjalet që të jep trupi kur nuk është mirë dhe i shëndetshëm

 

Disa shembuj që tregojnë se nuk po sillesh shumë mirë me trupin tënd:

Vijon të punosh edhe kur je i/e lodhur

Vishesh në rroba të parehatshme

Injoron dhimbjet trupore

Nuk lejon veten të çlodhesh

Krahason trupin tënd me të tjerët

E vendos veten në situata që mund të të lëndojnë dhe dëmtojnë

Flet negativisht për trupin tënd