Kokainë e futur në kavanoz orizi dhe në këpucë, arrestohen dy shqiptar në Itali

129
Sigal

Aktiviteti për luftimin e trafikut të drogës i zhvilluar nga efektivët e Policisë së Shtetit në shërbim në Skuadrën Lëvizëse të Pesaros, pasditen e 7 korrikut kanë bërë të mundur arrestimin e dy shtetasve shqiptarë, rreth të 20-tave, të kapur në flagrancë në Pesaro me kokainë gati për tja shitur klientëve.

Sipas mediave vendase, hetuesit prej disa ditësh kishin vënë re një makinë Fiat Panda, e cila më pas rezultoi se ishte marrë me qira në Rimini, me të cilën dy shqiptarët mbërrinin në qendër, duke u ndalur aty vetëm për disa dhjetëra minuta dhe më pas ktheheshin në Romagna. Këto lëvizje, së bashku me faktin se u panë të takoheshin me një person të njohur nga agjentët si narkoman, nxitën dyshimin se udhëtimet e tyre mund të kishin për qëllim dërgimin e drogës.

Pasditen e 7 korrikut, e njëjta makinë u kap sërish në Pesaro dhe u ndoq nga policët. Nga kontrolli i mëpasshëm i kryer ndaj shqiptarëve të sipërpërmendur brenda mjetit, u bë i mundur gjetja e mbajtur brenda një kavanozi të një mbështjelljeje me kokainë rreth 30 gramë, e mbuluar me kujdes me një shtresë orizi për të thithur lagështinë dhe për të ruajtur cilësinë e produktit.

Një dozë tjetër u gjet në këpucën e veshur nga njëri prej të dyve. Më në fund u sekuestrua materiali për paketimin e dozave dhe shuma e parave prej 120 euro, të cilësuara si të ardhura nga shitja e drogës. Për sa më sipër, të dyshuarit, me ligj në Territorin Kombëtar, u arrestuan për mbajtje për qëllime trafiku droge.

Njëri prej të dyve ishte arrestuar tashmë në tre rrethana të tjera të mëparshme, për të njëjtat krime, të gjitha të kryera në provincën e Riminit. I njëjti, i kryer mëngjesin e 8 korrikut para gjyqtarit të Gjykatës së Pesaros, u dënua me një vit e 4 muaj burgim dhe 2000 € gjobë, me përfitimin e pezullimit të dënimin me burg.